Moldova & IMF IMF Activities Publications Press Releases


DIRECTORUL EXECUTIV AL FMI A FOST DECORAT CU MEDALIA "MERITUL CIVIC"

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat un decret privind conferirea medaliei “Meritul Civic” directorului executiv al Fondului Monetar International, Jeroen Kremers.

Medalia “Meritul Civic” i-a fost conferita directorului executiv al Fondului Monetar International, Jeroen Kremers, in semn de gratitudine pentru contributia adusa la dezvoltarea relatiilor dintre Republica Moldova si organizatiile financiare internationale si pentru sprijinul acordat in promovarea reformelor economice.

In cadrul festivitatii de decorare, Jeroen Kremers a multumit pentru distinctia conferita, declarind ca, pe parcursul ultimilor 4 ani, in calitate de reprezentant al FMI, a colaborat cu mare placere cu autoritatile moldovenesti, incercind sa ofere Republicii Moldova sustinere si prin atragerea asistentei donatorilor din Olanda, tara din care provine.

Oficialul FMI si-a exprimat satisfactia in legatura cu faptul ca eforturile intreprinse de conducerea Republicii Moldova au dat roade foarte bune si ca s-a reusit o ameliorare esentiala a situatiei in domeniile finantelor publice si economic din tara.

Potrivit afirmatiilor lui Jeroen Kremers, decizia privind desfasurarea in luna iunie curent, in Republica Moldova a reuniunii tarilor membre ale constituentei FMI, este o recunoastere a evolutiilor pozitive din economia tarii noastre.

Demnitarul FMI a apreciat drept excelente relatiile existente intre Republica Moldova si Fondul Monetar International, ceea ce inspira optimism privitor la perspectiva colaborarii tarii noastre cu aceasta prestigioasa institutie financiara internationala.


Sursa: Moldova Suverana